- 02.07.2017
- 1994
Колись, в сиві часи, китайський імператорський двір користувався посудом з нефриту. Ці шалено красиві вироби були жахливо дорогими та складними у виробництві.
Тоді китайські майстри спробували створити матеріал такий же величний, як нефрит, але більш простий і дешевий у виготовленні. Так і народилась вишукана, прославлена на весь світ, блідо-зелена китайська порцеляна.
FINEMADING – креативна студія з виробництва елітної кераміки, що вже подарувала нам елітні порцелянові чашки Planet Cup, продовжує радувати шанувальників справжньої китайської порцеляни. Новий шедевр творців студії: Banana Bowl – набір з двох піал спеціальної форми, створених з цієї блідо-зеленої порцеляни.
Перші страви, гарніри, фрукти, ягоди – ви можете покласти в елітні піали все, що завгодно! Ця пара елегантних виробів, з будь-якого частування зробить вишукану трапезу!
Обсяг великий піали 450 мл, а малої - 300 мл. Вони будуть комфортно почувати себе на будь-якій кухні!
Мабуть, ви захочете дізнатися, як китайським майстрам з Цзіндечженя вдалося створити настільки цікаві вироби, з таким оригінальним кольором? На це пішло багато часу та сил!
Вся справа в тому, що самі піали виготовлені з класичної біло-блакитної китайської порцеляни, яка вкрита селадоновою глазур'ю, що надає виробу зеленуватий відтінок, роблячи його схожим на імператорський нефрит. Повна назва такого матеріалу звучить, як блідо-зеленувата-блакитна порцеляна.
Виробництво китайської порцеляни має глибоку історію, що сягає коріннями у сиву давнину. Особливого розквіту воно досягло під час правління Династії Сун. Кажуть, що сам великий імператор Сун Чжао Хен дуже любив порцеляну та високо цінував майстрів, які вміли створювати справжні порцелянові шедеври.
Творці Banana Bowl зі студії FINEMADING, змогли вдосконалити класичні способи виготовлення порцеляни. Вся справа в тому, що під час поєднання біло-блакитної порцеляни і селадону, кольори часто не змішувалися до кінця, тому вироби виходили «строкатими». Завдяки сучасним технологіям, майстри FINEMADING змогли уникнути цієї неприємності, виготовивши піали однорідного, вишуканого кольору.
Крім дотримання якості та форми, майстри стежили ще й за товщиною виробів. Вони доклали всіх зусиль, щоб ці чудові порцелянові піали були надзвичайно тонкими (біля 3 мм).
Саме так, завдяки спадщині великих майстрів давнини, їх сучасні послідовники, змогли пронести через століття кращі досягнення порцелянової справи Китаю, щоб поділитися ними з вами!